Když se ohlídnu

Když se ohlídnu, jsem dojatá..

   Začalo to zhruba před sedmi lety. Na samotném začátku byl nápad zhudebnit texty z karet "Byl jednou jeden svět" spisovatelky a učitelky osobního rozvoje Zdeňky Jordánové. Já i můj manžel jsme brali do rukou kartu po kartě a postupně skladbu za skladbou se rodily písničky. Výběr byl čistě osobní podle témat na kartách, která s námi rezonovala. Nikdy jsme nic takového nedělali. Zpívali jsme převzaté písně, hlavně taneční. Pak dlouho nic a pak toto. Byla to nádherná doba. Něco absolutně nového v nás, skrze nás se rodilo. Melodie nebyly nijak složité a tak si je mohli lidé snadno zapamatovat a zpívat také. Zhruba během jednoho a půl roku vzniklo skoro 30 písní! Domnívám se, že za takovou bilanci by se nestyděl leckterý hit-maker:-).. Denně k nám skrze texty karet a naše vnitřní hlasy proudila obrovská inspirace. Pak jsme z těchto písní postupně natočili nejprve CD Smích a poté CD Žít. V každém je 12 písní s texty ze Zdenčiných karet plus jedna ryze "naše", tedy s naší hudbou i naším textem. I to bylo nové. Nikdy jsme to neplánovali, ale zcela spontánně se to stalo.
   CD jsme tedy vydali, začala písničky zpívat, koncertovat a mnoho jich mezi našimi posluchači "zlidovělo". A to je asi největší potěšení pro každého skladatele nebo interpreta, když se jeho písničky líbí a lidé si je zpívají, tedy alespoň pro nás ano!!!
   Pak naše spolupráce se spisovatelkou Zdeňkou Jordánovou skončila. Kdo nám byl na blízku ví, jaké to bylo. Ale písničky si žily svým životem dál. Edice obou CD jsme vyprodali a začali skládat i natáčet výhradně svoje písničky a později i mantry.
   Na jedné přednášce, kterou jsme jako obvykle doprovázeli našimi písničkami, za námi přišla mladá a sympatická žena. V ruce držela kopii CD Smích a žádala nás o autogram.. ehm.. byli jsme na rozpacích.. ale nakonec jsme jí CD podepsali. Žena si písničky u jedné své kamarádky tak zamilovala, že podstoupila pirátství, jenom aby si je mohla pouštět doma. Nakonec se po nějakém časem začaly na obě CD množit dotazy a tak jsme se po více než pěti letech se Zdeničkou Jordánovou domluvili a CD Smích a Žít znovu vydali.
   A pocit? Více než slavnostní a taky velké dojetí, že skladby Svoboda, Smích, Toucha, Rodiče, Láska, Odvaha, Kamarád a další budou zase žít. Žít tím, že si je posluchači budou moci pustit doma nebo v autě a hlavně, že jejich poselství budou znovu vibrovat v prostoru a tak obohacovat jednotlivce i rodiny. 
   S hlubokou pokorou, láskou i vděčností se teď ohlížím a děkuji, že jsme něco tak úžasného společně vytvořili a že to zase ožívá!!! Díky Zdeničko, díky Jiříčku - manželi můj milovaný.




Ukázky z CD:

www.youtube.com/watch?v=EQs_Zl1WPxA

www.youtube.com/watch?v=WQ_RdsoDxt8&t=11s

www.youtube.com/watch?v=qZgCGe_F8Tg

Zakoupit CD můžete zde:
www.eshop.hajiru.cz/cd-hajiru-a150

Komentáře

  1. Je to vůbec možný, že ten čas tak letí? Moc rád vzpomínám na zpívání

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ..jojo, letí to a vzpomínky jsou nádherné...díky:-)!

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Když "mláďata z hnízda odlétají"

Začarovaný kruh - jak z něho ven