Novoroční předsevzetí - proč nefungují vůbec a nebo krátkodobě

Novoroční předsevzetí - proč nefungují vůbec a nebo krátkodobě

      Možná jste si podobně jako já a někteří další lidé i vy předsevzali tak zvané Novoroční předsevzetí.
Je to obvykle to, co jsme shledali, že nám chybí, v čem bychom se měli zlepšit. Bývá to to, co se nám kupříkladu v předešlém roce nedařilo a třeba nám to i nějak uškodilo. Uškodilo v práci, v partnerství nebo dokonce zdravotně. Zadání mohou být různá. Od zhubnutí několika nadbytečných kil, učení se nějakému jazyku, více sportování nebo více se věnování rodině či partnerovi. Jaká je vaše zkušenost?
No, moje a mnohých mých přátel či známých je stejná nebo podobná. Zkrátka nám to nikdy dlouho nevydrželo. Někdy mně to hodně trápilo, jindy jsem si ani nevšimla, jak rychle to nasazení vyprchalo. A důvod? Nemyslím si, že patřím mezi lidi, kteří nedotáhnou něco do konce. Ani nejsem líná. A tak jsem nad tím přemýšlela a výsledek vám teď nabízím k úvaze..

     My lidi jsme součástí přírody. Dýcháme vzduch, pijeme vodu, chodíme po Zemi... Příroda ale v zimních měsících, tedy od 21.12. do 21.3. (od zimního Slunovratu do jarní rovnodennosti) spí, odpočívá, nabírá sílu, aby se pak od 21.3. mohla v souladu s astronomickým jarem probudit a začít bujet, růst a kvést.
     1. leden, tedy den po Silvestru, začátek kalendářního roku je pouze "administrativní" datum. Není v souladu s přírodou a tudíž ani s námi lidmi. Naše odhodlání v tomto období začít s něčím novým jde jaksi proti naší přirozenosti, "proti proudu" energií. Naopak, pokud s předsevzetími počkáme na astronomické jaro, tedy na 21.3. (letos připadá jarní rovnodennost na 20.3.2018), pak jsme v souladu s energiemi kolem nás i v nás a tím i velmi podporováni a vše jde jaksi samo nebo minimálně snadněji a má delší trvání.







Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Když "mláďata z hnízda odlétají"

Začarovaný kruh - jak z něho ven

Když se ohlídnu